مراسم سوگواری فاطمیه دوم در ایام شهادت حضرت زهرا(س) به همت مجمع فرهنگی بقیۀالله(عج) در کابل برگزار شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی جهاد فرهنگی به نقل از خبرگزاری فرهنگی، تحلیلی عصر انتظار، مراسم سوگواری ایام شهادت حضرت زهرا(س) در فاطمیهی دوم 27 جمادی الاول 1443 قمری(10 جدی 1400 خورشیدی) از سوی مجمع فرهنگی بقیۀالله(عج) در غرب کابل برگزار شد.
در این مراسم حجت الاسلام والمسلمین دکتر محمد حسین جعفری قندوزی، رئیس شورای عالی علمای امامیه افغانستان در پیوند با فضائل برتر حضرت زهرای اطهر(س) گفت: در کتب معتبر اهل سنت احادیث فراوانی در باره فضائل فاطمه زهرا(س) نقل شده که من دو روایت از فضائل برتر آن بی بی دو جهان را یاد آور میشوم. هرچند من راجع به حضرت زهرا(س) خودم را قاصر میدانم تا در بارهی چنین انسان کامل مطالبی را بیان کنم که حقش ادا شود، اما فقط به دو روایت اکتفا میکنم:
یکی از آن رویات در صحیح بخاری آمده؛ بخاری معتبرترین کتاب حدیث نزد اهل سنت محسوب میشود و این کتاب در سال ۲۳۲ هجری قمری یعنی حدود سه سال پس از پایان غیبت صغری و آغاز غیبت کبرای حضرت مهدی(عج) کامل شده است. اهل سنت این کتاب را بعد از قرآن کریم، دومین منبع تشریع میدانند که احادیث نبوی نقش اصلی را در آن ایفا میکنند و به آن اخ القرآن نیز میگویند و هر سال او را ختم میکنند. در کتاب بخاری جلد سوم، صفحه 1361 حدیث، 3510 طبق روایت معروف رسول خدا(ص) نقل شده که آن حضرت فرمود: «فاطمۀ بضعۀ منی فمن اعضبها اغضبنی»، فاطمه پاره تن و وجود من است، هرکسی او را غضبناک کند، مرا غضب ناک کرده و در جای دیگر، صحیح بخاری و دیگر منابع معتبر اهل سنت مینویسند: که پیامبراسلام(ص) فرمود؛ فاطمه پاره تن من است هرکسی که او را برنجاند مرا رنجانده و کسی که او را خوشحال سازد مرا خوشحال کرده است.
رئیس شورای عالی علمای امامیه افغانستان در ادامه علاوه با ذکر آیاتی از کلام نور بخش الهی در فضائل حضرت زهرا(س) دومین روایت را در پیوند با چگونگی نزول جبرئیل بر حضرت زهرا(س) با طرح این سئوال که آیا امکان نزول جبرئیل بر حضرت زهرا(س) وجود داشت؟
وی تفصیلاً در این موضوع مطالبی را بیان داشت و این امر را غیرمنافی با اختصاص نزول احکام شریعت بر انبیای الهی دانست و افزود: ممکن است شبههاى این گونه به ذهن انسان خطور کند که اگر چه سخن گفتن فرشتگان با حضرت فاطمه زهرا(س) مانعى نداشته، ولى فرود آمدن جبرئیل به زمین پس از وفات پیامبر اسلام(ص) ممکن نیست؛ چه آنکه جبرئیل پس از وفات آن حضرت با زمین خداحافظى کرد و گفت: هذا آخِرُ وَطْئی بِالأَرضَ؛ روشن است که این نکته با سخن گفتن جبرئیل با حضرت فاطمه(س) سازگارى ندارد. اما حضرت زهرا(س) جامع تمامی مراحل کمالات علمی و عملی بود. اینکه در برخی روایات وجود مبارک امام صادق(ع) فرمود: جبرئیل بر جدهی ما نازل میشد و مطلبی را با ایشان در میان میگذاشت در حالیکه جبرئیل بر همه انبیا نازل نمیشد و تنها بر برخی انبیای برجسته وارد میشد؛ حال اینکه جبرئیل بر حضرت زهرا(س) نازل شد و این نشانهی عظمت و جلال و شکوه آن حضرت است و به یک روایت که در کتب روایی با سند معتبرنقل شده و آن روایت این است که حضرت امام صادق(ع) میفرماید: «حضرت زهرا(س) بعد از وفات پدرش پیامبرگرامی اسلام(ص) حزن، غم و اندوه شدید بر ایشان غلبه داشت و جبرئیل امین میآمد خدمت ایشان و به آن بی بی تعزیت عرض میکرد و مسایلی ازآینده نقل میکرد.»
این مدرس درس خارج حوزه علمیه کابل اضافه نمود: این شرافت و فضیلت از همهی فضائل دیگر که برای حضرت زهرا(س) ذکر شده و با آنکه دیگر فضائل آن حضرت نیز بزرگ است، ولی این فضیلت بالاتر از همهی فضائل هست، زیرا که برای غیرانبیا(ع) آن هم نه همهی انبیا، برای طبقه بالای انبیا جبرئل نازل شده و به جز زهرا(س) برای کسی دیگر این فضیلت حاصل نشده و با نقل این روایت معتبر به عظمت معنوی فاطمه(س) که همان محدثه بودن است پی میبریم و آن رامهمترین فضیلت بانوی نمونه اسلام باید شمرد. فضیلتی که جز برای طبقهی اول انبیاء برای کسی دیگری حاصل نشده و حضرت امام صادق(ع) میفرماید: «فاطمه بنت رسول الله(ص) کانت محدثه و لم تکن نبیه» فاطمه دختر رسول خدا، محدثه بود نه پیامبر و از جانب دیگر مُصْحَف فاطمه(س) نام کتابی که فرشته الهی مطالب آن را برای حضرت فاطمه(س) بیان کرده و امام علی(ع) آنها را نوشت و این کتاب نزد امامان معصوم(ع) بوده و صـحیفه فاطمیـه، حاصـل نـزول جبرئیـل بـر فاطمـه زهرا(س) در مدت 75 روز است.
گفتنی است که مرثیه سرایی توسط اعضای مجمع فرهنگی بقیۀالله(عج) جناب سید جان آقا احسانی، کربلایی سید محمد مهدی حسینی، سید عمران علوی و سید ابوالفضل احسانی از بخشهای دیگر این مراسم بود.
گزارش از خبرگزاری فرهنگی، تحلیلی عصر انتظار/ سید نور آقا احسانی