۞ امام علی (ع) می فرماید:
هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

موقعیت شما : صفحه اصلی » برگه ها » درباره ما
  • ۳۰ جوزا ۱۳۹۴ - ۱:۲۸
  • 117 بازدید

مقدمه:

جامعه بشری به گوهر جهاد، آن هم از نوع «جهاد فرهنگی» نیازی مبرم و حیاتی دارد.

جهاد فرهنگی، تلاشی بزرگ و مقدس برای نگهبانی از فرامین الهی، عواطف عالی انسانی و آرمانهای بلند اجتماعی و سلامت عقل و اندیشه و قلب و احساس جامعه بشری است.

این جهاد، مرز نمی شناسد و محدود به مرزهای افغانستان و کشورهای اسلامی و منطقه خاص نیست، بلکه کوششی با انگیزه معنوی برای تحول فکری، اخلاقی در سراسر جهان است.

لذا به منظور ترویج ارزش های دینی و ملی، یاد بود از شخصیت و کارنامه های پیشکسوتان مشاهیر و مفاخر گذشته و حال افغانستان، سازمان جهاد فرهنگی تشکیل شده که با ایجاد تعامل و ارتباط در برگزاری برنامه های جامع فرهنگی، از ظرفیت های موجود در این حوزه بیشتر استفاده شود.

اهمیت و ضرورت جهاد فرهنگی

اساس شـخـصـیـت فـرد و جـامعه بر مسائل فرهنگى و اعتقادى مبتنی است و جـهـاد فـرهـنـگـى سـعـى و تـلاش بـراى تـبـیـیـن، تـفـهـیـم و تـرویـج عـقـاید صحیح و ابـطـال عـقـایـد بـاطـل در جـامـعـه می باشد که مـصـلحان با روشنگرى و مجاهدت علمى و فرهنگى زیربناى فرهنگ و اعتقادات جاهلانه و خرافى را از بین بـرده و معارف حیات بخش تـوحـیدی و فرهنگ صحیح اسلامی را به جامعه می رسانند.

جهاد فرهنگی در شرایط کنونی

امروزه به دنبال گسترش سریع و زاید الوصف جریان اسلام گرایی در سرتاسر جهان، هجوم فرهنگی دشمنان به مرزهای فکری و عقیدتی مسلمانان در افغانستان و جهان اسلام گسترش یافته و برای مقابله با این تهاجم فرهنگی، وجود جهاد فرهنگی مورد نیاز بوده و برای مقابله با این توطئه‌ها، امروز جهاد فرهنگی در مقابله با تهاجم فرهنگی و ترفندهای دشمنان باید به عنوان یک اصل مهم مطرح باشد و برای مبارزه با تهاجم فرهنگی، مهمترین چیز حفظ روحیه جهادگری، براساس برنامه‏ای دقیق و حساب شده را بدست آورد و بر این اساس، مهم‏ترین راه‏ و کارهای موثر در مقابله با تهاجم فرهنگی، عبارتند از:

  1. حفظ و تعمیق ارزش‏های اسلامی و ملّی از طریق فرآیند صحیح جامعه‏پذیری و عوامل آن؛ (مانند خانواده، مدرسه، رسانه‏ها و….) و نیز آگاه نمودن جوانان با پیشینه‏های درخشان تمدنّ اسلامی و دستاوردهای مادی و معنوی جوامع اسلامی.
  2. تحققّ حیات طیبه اسلامی و حفظ ارزش‏های دینی، استقرار عدالت اجتماعی و قسط اسلامی، تأمین رفاه و امنیت برای مردم در سایه ایمان به خداوند و حاکمیت ارزش‏های الهی.

ضروت های جهاد فرهنگی

جهاد فرهنگی، امروز اقدامی ضروری و مقدس برای شناخت انحرافها، افشای دسیسه ها و تحریفها و تلاش در جهت تعلیم و آموزش و اطلاع رسانی صادقانه و دلسوزانه درباره اسلام ناب محمّدی و معارف اهل بیت نبوی صلی الله علیه و آله است. شناخت نیروهای دشمن، سنگرهای دشمن، نفوذیهای دشمن، اندیشه های دشمن، اهداف دشمن، ابزارها و شیوه های آنان در جهاد فرهنگی، رسالتی است که بر دوش اندیشمندان و عالمان و دانشوران و مدیران و نهادهای اسلامی سنگینی می کند.

مدارس علوم اسلامی، کتابخانه های سالم دینی، شبکه های سالم رادیویی، مطبوعات سالم دینی، منابر و مساجد، سایتها و وبلاگهای دینی، هر کدام سنگری در جبهه فرهنگی است و مدیران و مسئولان این نهادها، سربازان و افسران جهاد مقدس فرهنگی هستند.

پیروزی در این جهاد، نیاز به تحوّل و بازنگری در ابعاد گوناگون دارد.

ـ تحوّل از ریا به اخلاص؛

ـ تحوّل از ناآگاهی به آگاهی؛

ـ تحوّل از فرصت سوزی به اغتنام فرصتها؛

ـ تحوّل از بی تفاوتی به احساس مسئولیت و اهتمام به امور مسلمین؛

ـ تحوّل از انفعال به فعالیّت و پیشگامی؛

ـ تحوّل از بی برنامگی به برنامه ریزی و نظام مندی؛

ـ تحوّل از تفرقه به سوی اتحاد و برادری؛

ـ تحوّل از نزدیک بینی به آینده نگری؛

ـ تحوّل از عادت گرایی به وظیفه شناسی؛

ـ تحوّل از سرگرمی به گرمابخشی و حرارت آفرینی؛

ـ تحوّل از مدرک گرایی به مقصدگرایی؛

ـ تحوّل از دروغ به صداقت و راستی؛

ـ تحوّل از نومیدی به امیدواری؛

ـ تحوّل از خود کم بینی به خودباوری؛

ـ تحوّل از بدبینی به واقع بینی و حسن ظن؛

ـ تحوّل از فردگرایی به سوی همکاری و کار جمعی؛

ـ تحوّل از کینه ها به زلالی و مهرورزی؛

ـ و تحوّل از هر نوع مظالم فردی و اجتماعی به سوی عدالت و انصاف.

نتیجه‌گیری
بی‌تردید، دشمن در عرصه فرهنگی در‌پی اندلسی دیگر است تا به آسانی سنگرهای از پیش تعیین شده را فتح کند. آنچه در این نبرد کار‌ساز است، جهاد فرهنگی و بسیج عمومی مسئولان و دست‌اندرکاران فرهنگی را می‌طلبد تا با به کارگیری راهبردها و راهکارهای طراحی شده در تقابل با ناتوی فرهنگی دشمن پیروزی را نصیب خود سازند.

با این تحوّلات فکری، اخلاقی و اجتماعی، علمی و فنّی و ساختاری، جادّه پیروزی هموار می گردد. دست یابی به اهداف بلند الهی و معنوی آسان می شود و حوزه و جامعه رنگ الهی به خود می گیرد.

جهاد فرهنگی کاری دشوار و حساس تر از جهاد نظامی است و تداوم بیشتر و هماهنگی افزون تر و دانش و هنر بیشتر لازم دارد.

به امید اصلاح، راهکارهای مفید و تحولات فرا گیر فرهنگی در راستای اهداف سازمان جهاد فرهنگی.

 

سازمان جهاد فرهنگی به ریاست حجت الاسلام والمسلمین سید جعفرعادلی«حسینی: و معاونت داکتر سید حسین واعظ زاده«پارسا»، در نظر دارد با توجه به ایجاد اهداف این نهاد دینی و فرهنگی، یاد آوری از خدمات علما، دانشمندان، مجاهدین و شخصیت هایی که در طول تاریخ برای حفظ ارزشهای دینی بعنوان پرچم داران اسلامی در برابر تهاجمات و تیره رویان بیگانگان به مبارزه برخواستند و هماره در قلب و جان تاریخ جای گرفته و سربلند عمر گرانمایه ی خود را در راه آزادی و استقلال کشور و بر اصول و مبانی اعتقادی با بهره مندی از جوهره ناب فرامین قرآنی جامعه را به همزیستی در سایه دین رحمت فرا خواندند، بدین جهت سازمان جهاد فرهنگی یکی از اهداف خویش را ارج گذاری و تقدیر از خدمات آن بزرگان می داند.

ما انتظار داریم بخاطر زحمات که در گذشته نُخبگان ما کشیده اند از شخصیت آنها تقدیر بعمل آید، زیرا ارج نهادن به مقام شامخ شهدا و مجاهدان و تجلیل از خدمات ارزشمند دینی، سیاسی و اجتماعی شهدای نُخبه وظیفه همه افراد جامعه است و خداوند به همه ما توفیق عنایت کند تا در این راستا وظیفه مان را انجام دهیم.

آدرس ایمل سازمان جهاد فرهنگی: [email protected]