۞ امام علی (ع) می فرماید:
هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

موقعیت شما : صفحه اصلی » سخنرانی
  • شناسه : 2624
  • ۰۷ سرطان ۱۴۰۳ - ۲۳:۵۸
  • 468 بازدید
غدیر جهاد فرهنگی
«غدیر» پیمان برادری و تعهد دینی

«غدیر» پیمان برادری و تعهد دینی

سخنرانی مورخ و پژوهشگر کشور استاد سید جعفر عادلی حسینی در اولین گفتمان غدیر در فضای مجازی که از سوی جنبش اتحاد شیعیان افغانستان برگزار شد. ………………… غدیر را به همه‌ی شیفتگان راه نبوی تهنیت می‌گویم. یاد آوری از گفتمان غدیر پیمان برادری و تعهد دینی در کابل مشترکاً تجلیل می‌شد و ما نتایج زیاد […]

سخنرانی مورخ و پژوهشگر کشور استاد سید جعفر عادلی حسینی در اولین گفتمان غدیر در فضای مجازی که از سوی جنبش اتحاد شیعیان افغانستان برگزار شد.

…………………

غدیر را به همه‌ی شیفتگان راه نبوی تهنیت می‌گویم. یاد آوری از گفتمان غدیر پیمان برادری و تعهد دینی در کابل مشترکاً تجلیل می‌شد و ما نتایج زیاد و مثمر نیز گرفتیم، من صحبت خود را این‌گونه آغاز می‌نمایم. در سال ۱۰ هجری قمری، پیامبر(ص) عازم حج شد. این حج که در آخرین سال عمر آن حضرت بود، بعدها حجة الوداع نام گرفت.

به مسلمانان اطلاع دادند که پیامبراسلام(ص) تصمیم دارد تا برای حج آماده شوند. مسلمانان زیادی برای همراهی با پیامبر(ص)، در مدینه جمع شدند و به دستور پیامبر(ص) برای انجام اعمال حج به مکه رفتند. پس از اتمام حج، مسلمانان از مکه خارج شدند و در ۱۸ ذی‌الحجه به منطقه خمّ رسیدند. غدیر خم مکانی میان مکه و مدینه قرار دارد و راه‌هایی از آن جدا می‌شد. زمانی که کاروان حج پیامبر(ص) به این منطقه رسید، آیه تبلیغ: «یا اَیُّهَا الرَّسولُ بَلِّغْ ما اُنْزِلَ اِلَیْکَ مِنْ رَبِّکَ وَ اِنْ لَمْ تَفْعَلْ فَما بَلَّغْتَ رِسالَتَهُ وَ اللهُ یَعْصِمُکَ مِنَ النّاسِ اِنَّ اللهَ لا یَهْدِی الْقَوْمَ الْکافِرینَ» بر حضرت نازل و پیامبر(ص) مأمور به ابلاغ آن شد و پیامبر(ص) به کاروانیان دستور توقف‌داد که جمعیت مردم را تا 120 هزار تن نقل نمودند. پس از نماز ظهر، منبری آماده کردند و حضرت خطبه‌ای طولانی خواند… سپس فرمود: «مَن كُنتُ مَولاه، فعلی مولاه…..؛ هر کس من مولای او هستم، علی مولای اوست». و آنچه در غدیرخم روی داد به واقع نتیجه زحمات و رنج‌های ۲۳ ساله رسالت پیامبرگرامی اسلام(ص) بود که خط مشی آینده مسلمانان را رقم زد و پس از واقعه‌ی غدیر آیه اکمال نازل شد: «الْیَوْمَ أَکْمَلْتُ لَکُمْ دِینَکُمْ وَ أَتْمَمْتُ عَلَیْکُمْ نِعْمَتِی وَ رَضِیتُ لَکُمُ الْإِسْلامَ دِیناً» و این روز را روز اکمال دین و اتمام نعمت معرفی نمود.

غدیر تنها نام یک سرزمین نیست، بلکه یک تفکر است، و در رویداد تاریخی، همین اندازه کافی‌ست که تمامی اقدامات در غدیر پیمان برادری و تعهد دینی یا همان پیمان برادری که از سنت‌های حسنه‌ی اسلام قرار گرفت و تأکید زیادی هم بر آن شد که بیش از 360 تن از دانشمندان اهل سنت در کتاب‌هاى منبع و همین‌طور اهل تشیع به چشم مى‌خورد.

از این‌رو امروز وظیفه‌ی‌ماست و بزرگداشت از غدیر مسئولیت بسیار سنگین است که با شناخت درست، مخصوصاً برای نسل جوان معرفی شود و البته که این کار، تلاش جمعی می‌خواهد که خودمان را با روح غدیر که همان پیمان برادری و تعهد دینی غدیراست تطبیق دهیم.

اگرمسلمانان در طول تاریخ، غدیر را مهم و قابل احترام می‌شمردند، امروز فلسطین و دیگر بلاد اسلامی به خاک وخون کشانده نمی‌شد و بلکه اسلام درقلب مردم اروپا و امریکا واسترالیا حکومت می‌کرد، زیرا غدیر حلقه وصل میان پیروان مذاهب اسلامی، دستورالعمل برای ایجاد همسویی و اتحاد و همبستگی امت اسلامی است و با شناخت درست غدیر وضعیت‌ما امروز تغییر می‌نمود، زیرا غدیر متعلق به همه‌ی امت اسلامی و جهان اسلام است.